De goedkoopste Lactona en Interprox ragers! Gebruik onze kortingscode JOUWTANDEN.NL2021

Home » Interprox ragers

INTERDENTALE HULPMIDDELEN

Bestelling voor 14:00 uur op werkdagen worden op dezelfde werkdag verwerkt. Bezorgtijd: 2-4 dagen vanaf dinsdag tot zaterdag. 

LET OP: Momenteel is het erg druk met bezorgen. 

Bij elke bestelling ontvangt u gratis producten

Algemene informatie over Interprox ragers

Het is lastig om de ruimtes tussen je tanden en kiezen te reinigen. Ook is het lastig om de ruimte onder de draad en de randen van de brackets goed schoon te houden met een tandenborstel. De ruimtes tussen de tanden en de draad die gevestigd is op de brackets heeft verschillende maten. Wanneer de ruimtes groot genoeg zijn is het mogelijk te reinigen met speciale Interprox ragers. Het is belangrijk om ragers te gebruiken omdat er makkelijk etensresten tussen de tanden, kiezen en rondom de brackets achterblijven. Etensresten die niet verwijderd worden zullen schadelijk worden en op lange termijn gaatjes veroorzaken.

Om erachter te komen welke ragers past is het belangrijk dit goed te onderzoeken. Hiervoor kun je naar een mondhygiënist gaan. Zij/hij kan je precies adviseren welke Interprox rager het beste past. Iemand die een beugel draagt moet ook goed opletten op zijn tandvlees. Hier onder wordt eerst uitgelegd hoe je het beste je tandvlees kan verzorgen.

 

Interprox ragers of Lactona ragers

Er zijn verschillende maten tandenragers. De wijze waarop de tanden rager gebruikt moet worden is belangrijk. Als de rager niet op de juiste manier gebruikt wordt dan is het mogelijk dat het tandvlees beschadigd raakt. Hieronder wordt uitgelegd hoe de rager gebruikt wordt

Om te beginnen is het belangrijk om de juiste maat van de rager uit te kiezen. De rager bestaat uit twee onderdelen namelijk een handvat die van ijzerdraad is gemaakt en het kop die haartjes bevat. Het is belangrijk dat tijdens het gebruik maken van de rager enige weerstand gevoeld wordt. Het kan voorkomen dat een maat Lactona rager niet voldoende is om alle tanden en kiezen te reinigen. Het komt vaak voor dat patiënten twee ragers nodig hebben.

Om effectief gebruik te maken van lactona ragers is het belangrijk dat de rager tussen de tanden en kiezen geplaatst worden en heen en weer bewogen worden. Doordat de rager heen en weer bewogen worden wordt voedselresten en plaque effectief verwijderd. De  rager moet minimaal vijf keer heen en weer bewogen worden om effectief zijn werking te kunnen verrichten.

 

Interprox Interdentaal ragers

Plaats de juiste maat rager tussen de tanden en kiezen. De tandenrager moet met de haartjes enige weerstand geven wanneer je de rager tussen de tanden en kiezen plaatst. Het kan dat je in één mond meerdere verschillende maten tandenragers nodig hebt.

Beweeg de rager een aantal keren rustig heen en weer (ongeveer 10x) en verwijder de voedselresten en tandplaque. Is de ruimte wat groter dan is het goed de tepe ragers in verschillende richtingen te bewegen zodat de vlakken van de aangrenzende tanden of kiezen overal geraakt worden.

Er is ook een speciale Interprox Gel die je kunt gebruiken samen met een ragertje om nog beter te beschermen tegen gaatjes en tandvleesproblemen.

Maak ook de ruimte onder de draad en tussen de “wanden” van de brackets schoon door de rager onder de draad te plaatsen en een aantal heen en weer gaande bewegingen te maken.

Pijn en irritatie van de zachte weefsels ?

Soms veroorzaken de brackets irritaties en wondjes in de mond die pijnlijk kunnen aanvoelen. Het gebruik van VITIS Orthodontic Wax kan dan verlichting van de klachten geven.

Pak een klein stukje wax, maak hier een mooie ronde bolletje van. Vervolgens plaats je die op de bracket(s) waar je last van hebt.

 

Tandenragers en orthodontie

Mond verzorging bij het dragen van een beugel is erg belangrijk. De plaque die achterblijft tussen de brackets en de tanden en kiezen zijn schadelijk voor het gebit en tandvlees. Plakken dat voornamelijk bestaat uit bacteriën kan gaatjes en tandvlees ontsteking voor zaken. Daarom is het belangrijk om iedere dag na het eten goed de ruimtes tussen de brackets en het tandvlees te reinigen. Hiervoor zijn verschillende maten lactona ragers mogelijk nodig.

Om effectief tandplak te verwijderen is het belangrijk om meerdere malen de tepe rager tussen de Bracket en het tand te bewegen. Zo verwijder je optimaal plaque. Ook stokeren en flossen draagt bij aan een verbeterde mondhygiëne.

 

Rageren heeft de volgende voordelen bij mensen die een beugel hebben:

- Rondom de brackets verminder je plaquevorming

- Houdt het tandvlees optimaal en gezond
- Voorkomt slechte adem doordat voedsel achterblijft

- Helpt de orthodontische apparatuur schoon te houden gedurende periode waarbij de beugel gedragen wordt.