De goedkoopste Lactona en Interprox ragers!

MONDHYGIËNE INFORMATIE

"Ontstoken tandvlees

 

Voorkom ontstoken tandvlees door een goede mondhygiëne. 

Met een goede mondhygiëne houdt u uw tanden, kiezen en tandvlees gezond. U voorkomt daarmee ontstoken tandvlees (gingivitis en  parodontitis) en u bevordert de genezing ervan. Maar hoe weet u nu of uw tandvlees gezond is? En kunt u ontstoken tandvlees herkennen?"

 

"Gevoelige tandhalzen

 

Teruggetrokken tandvlees

In een gezonde mond ligt het tandvlees netjes om de tanden en kiezen. Gevoelige tandhalzen ontstaan alléén wanneer het tandvlees is teruggetrokken. Zonder teruggetrokken tandvlees is deze gevoeligheid niet mogelijk. Eenmaal teruggetrokken tandvlees komt niet meer terug."

 

"Roken en mondgezondheid

 

Stoppen met roken draagt bij aan een gezonde mond. 

Wist u dat stoppen met roken kan bijdragen aan een gezonde mond? Natuurlijk is het u bekend dat u van roken longkanker en hart- en vaatziekten kunt krijgen. Minder bekend is de invloed van roken op de mondgezondheid. Rokers hebben onder andere meer kans op het ontstaan van tandvleesontstekingen dan niet-rokers. Al twee tot zes weken na het stoppen met roken is het positieve effect daarvan zichtbaar in uw mond."

 

"Diabetes en mondgezondheid

 

Dit doet diabetes met de mond

Hebt u suikerziekte? Let dan extra op uw gebit en tandvlees. Mensen met diabetes hebben vaker problemen met hun tanden en tandvlees. Dat kan komen door te veel suiker in uw bloed. En de hoeveelheid bloedsuiker blijft juist minder stabiel bij problemen in de mond. Zo kunt u in een kringetje ronddraaien. Hier leest u wat diabetes met uw mond en tanden doet en wat u zelf kunt doen om problemen te voorkomen."

 

Door gebruik te maken van Lactona ragers, Interprox ragers, flos en tandenstokers kunt u de bovengenoemde problemen gemakkelijk voorkomen.

Meer weten over algemene mondgezondheid of specifieke onderwerpen? Ga dan naar onze informatie pagina.